(085) 070 28 90     info@currentwerkt.nl

CurrentWerkt winnaar Nieuwe Helden-prijs 2022!

CurrentWerkt wint Rotterdamse LEF Prijs 2022!

Samenwerking in Arnhem om gemotiveerde gedetineerden succesvol te begeleiden naar werk

Penitentiaire Inrichtingen (PI) Arnhem en GelreDome bevinden zich op steenworp afstand van elkaar. GelreDome was dan ook de ideale locatie voor de officiële aftrap van een bijzondere samenwerking!

Hilal Makhoukhi (links op de foto) is oprichter en directeur van CurrentWerkt en al enkele jaren lid van de Business Club Vitesse-GelreDome (BCVG). Hij gaat met CurrentWerkt de verbinding leggen tussen ex-gedetineerden uit PI Arnhem en leden van de BCVG. CurrentWerkt is een uitzendorganisatie waarbij het sociaal-maatschappelijke en het commerciële element hand in hand gaan. De primaire bemiddelingsdoelgroep van CurrentWerkt bestaat uit kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt: mensen met een detentieverleden.

CurrentWerkt als ervaringsdeskundige
Hilal, zelf ervaringsdeskundige: ‘In samenwerking met de Dienst Justitiële Inrichtingen hebben wij, voornamelijk vanuit onze vestiging in Rotterdam, al enkele honderden mensen aan een baan geholpen. De kans op recidive is hiermee voor deze personen aanzienlijk afgenomen. Werk is namelijk de toegang tot een normaal bestaan. Hierin kan CurrentWerkt dan als uitzendbureau bemiddelen. Voor de werkgever is dat een groot voordeel. Zolang de nieuwe werknemer namelijk bij CurrentWerkt in dienst is nemen zij geen risico. Ondertussen neemt CurrentWerkt vooroordelen weg door juiste kandidaten voor hun te selecteren die aan vooropgestelde wensen voldoet. Zelf kom ik uit Arnhem en CurrentWerkt is ook ontstaan in Arnhem. Ik ben dan ook erg blij met deze samenwerking en zie heel veel mogelijkheden’.

Samenwerking PI Arnhem, CurrentWerkt en Business Club Vitesse-GelreDome
René Jongman (rechts op de foto), is plv. vestigingsdirecteur van PI Arnhem: ‘In de PI Arnhem wennen gedetineerden in de arbeidszaal al aan het dagelijkse arbeidsritme en kunnen zij ook een vak leren. Hiermee vergroten zij ook de kans op een succesvolle terugkeer in de samenleving. Zodra zij de PI verlaten is het daarom belangrijk dat zij een vorm van dagbesteding of betaald werk hebben na detentie.

De Business Club Vitesse-GelreDome heeft een groot netwerk aan bedrijven. Ook bedrijven die potentiële goede werknemers een kans willen bieden op een leven zonder criminaliteit. CurrentWerkt zal hierin de verbindende factor zijn. Binnen de gevangenismuren gaan we uiteraard nauwkeurig kijken wie wel en wie niet in aanmerking komt voor dit traject.

Edwin Vonk (midden op de foto), DGA van Vonk Financieel Adviseurs, vicevoorzitter van de Business Club Vitesse-GelreDome en kantoorhoudend in GelreDome: ‘Hilal ken ik al jaren. Als lid van onze business club, als teamgenoot in ons business club-voetbalteam en gewoon ‘uit het Arnhemse’. Hilal is altijd eerlijk geweest over zijn verleden maar belangrijker is om te kijken naar de toekomst. Ik hoop dat ik als vicevoorzitter en Arnhemse ondernemer mijn steentje kan bijdragen aan het succes van de samenwerking en via onze businessclub mensen een nieuwe kans kan bieden’!

Werkzoekenden

Je wilt dolgraag aan de slag: jouw talenten en kwaliteiten gebruiken in een betaalde baan. Ben je iemand met een detentie achtergrond, of wil je gewoon iets anders. Meld je dan aan bij CurrentWerkt!

Gemeenten

Wij zijn een vraagbaak voor gemeenten. Onze actieve jobcoaches, met kennis van re-integratietrajecten, motiveren en stimuleren kandidaten door intensieve 1-op-1 begeleiding.

Bedrijven

Hoe kunt u als ondernemer mensen helpen aan een baan? Als werkgever wilt u herintreders een kans bieden, maar ziet u op tegen het regelwerk. Risico’s en begeleiding laat u over een CurrentWerkt!